Din lipsă de experiența, înainte de a avea un copil, le cumpăram prietenilor care devenisera proaspeți părinți doar articole de îmbrăcat pentru bebeluș.
Odata deveniti parinti am capatat un pic de experiență. Așa că m-am gândit să ii ajut pe cei mai puțin experimentați sau pe cei fără inspirație sa achiziționeze lucruri care sunt cu adevarat utile unui bebeluș încă din primele zile de viață.
1. Baby Nest
Baby nest-ul mi-a fost de mare ajutor în primul an deoarece bebelina se simțea protejata în el.
Se poate lua in calatorii, iar bebelusului nu ii se schimba practic locul de somn chiar dacă nu este acasă.
Noi practicand co-sleeping-ul ne-a fost foarte ușor sa delimitam spațiul de somn al bebelusei.
Deasemenea se poate folosi și în pătuț, nemaifiind nevoie de apărători.
După vârsta de 1 an, se poate dezlega șnurul și dacă se vrea va fi suficient de încăpător până la 2 ani sau mai mult.
După un an fetita noastra îl folosește pentru a se juca în el.
Noi avem un nest de la Magia piticilor. Ceea ce ne-a plăcut foarte mult pentru ca este realizat din bumbac 100%, iar umplutura este Superball hipoalergenică, special concepută pentru bebeluși.
2. Scutece de unică folosință
Având în vedere ca este nevoie în medie de vreo 7 scutece pe zi, părinții trebuie sa fie pregătiți cu un număr mare de scutece pentru bebe.
Cu siguranța nu se vor supăra dacă ii ajutați sa mărească stocul de scutece.
Ca și recomandare, noi folosim Pampers Premium Care. Ce ce ne place cel mai mult la ele este faptul ca în cele 14 luni de când le folosim nu s-a iritat.
In plus, are și un indicator care se colorează în momentul în câte scutecul este saturat.
Noi am primit cadou un tort realizat din scutece, a fost foarte haios în momentul în care am început sa “mâncam” tortul “felie cu felie”.
3. Cearșafurile impermeabile
Acestea sunt de 2 feluri: cele de unică folosință sau cele lavabile.
Noi avem ambele variante, dar pentru a fi “prietenosi” cu mediul inconjurator le folosim de regula pe cele care se pot spala, iar la nevoie pe cele de unică folosinta.
Pană la urma, trebuie sa fim practici în ceea ce cumpărăm. Ca recomandare noi folosim cearșafurile de unică folosinta de la Happy, iar cele refolosibile de acest gen.
4. Șervețele umede
Si acesta este un cadou util de care părinții au nevoie zilnic. Știu ca indicată este spălarea copilului după fiecare schimb al scutecului. Dar sunt situații, in special cand nu esti acasa, in care sunt necesare și aceste șervețele.
Noi folosim șervețele umede Pampers și nu ne-am pricopsit cu nicio iritație până acum.
5. Termometru digital
Imi place mult acest gadget. Este util pentru a măsura cu minim de efort temperatura bebelușului, a camerei, a apei din cădiță.
Noi am primit cadou termometrul de la OMRON și suntem super incantati de el.
6. Leagan electric
În prima etapă a vieții bebelușului, după părerea mea nu este recomandata folosirea lui.
După 2-3 luni ale bebelusului acesta este perfect pentru momentele de respiro ale părinților. Dar nu va imaginați că petrece prea mult timp în el, în jur de 15-20 minute zilnic.
7. Wrap elastic
Noi am folosit wrap-ul de la o luna și mi se pare fantastic. În maxim 2 minute bebelina doarmea dusă.
Ne place mult ca îi tine coloana dreapta și se pretează foarte bine nou-născuților.
Noi am probat inițial Boba, dar în final am cumpărat varianta de wrap elastic de la Manduca, drept urmare le recomand pe ambele.
Incepand cu 6 luni, am optat pentru marsupiul ergonomic de la Isara.
8. Burete suport pentru cădiță
Buretele suport este foarte util în primul rând părinților neexperimentati, cum am fost noi, care nu știam cum sa ținem bebelușul in cădiță. Acesta înlocuiește prosoapele care se pun în cădiță pentru a nu aluneca bebelușul.
9. Jucărie zornaitoate
În momentele “grele” părinții au nevoie de diverse ‘’artificii’’ pentru a linisti bebelusul.
Noi avem o floricica colorata care produce un zgomot careia ii place bebelinei.
10. Pantaloni cu banda lata
Fiind la primul copil, am cumpărat diverse hăinuțe, mai puțin acești pantalonași care s-au dovedit a fi destul de utili.
În primul rând nu sunt strânși pe burtica bebelușului pentru a crea disconfort și nu aluneca atunci cand bebelusul este agitat și da din picioruse. Se pot gasi in magazine ca H&M, C&A, etc.
11. Pozitionator bebe
Cea mai mare frica a mea înainte de a avea copil era aceea ca exista posibilitatea ca acesta să se înece sau sufoce in timpul somnului.
Acest burete ține bebelușul într-o parte și înlocuiește cu succes prosoapele rulate din spatele acestuia.
12. Crema pentru funduleț
Inițial am folosit aceste creme preventiv. După ce am discutat cu medicul pediatru acesta mi-a recomandat sa fie folosite doar în momentele de strictă necesitate.
Noi avem bine cunoscuta Bepanthen. Pentru momentele mai dificile, deși nu am avut nevoie pana acum, există și crema Funduleț.
13. Crema de corp
Stiu ca multe persoane nu sunt de acord cu folosirea cremelor de corp, ci mai degrabă a uleiurilor BIO, ca ulei de măsline, migdale samd.
Noi folosim după baita crema de la Mustela pentru masaj și hidratare. Cel mai mult îmi place ca se absoarbe foarte repede in piele si are un miros plăcut.
14. Șampon 2 in 1
Ca și în cazul cremei de corp am folosit pana acum Mustela, dar am auzit păreri pozitive și pentru Topfer, Klorane. Sfatul meu este ca trebuie încercate și văzut ce se potrivește cel mai bine cu pielea bebelușului.
15. Partaitor
Da, știu pare o glumă, dar nu este. Chiar exista așa ceva și este chiar eficient. Pe noi ne-a ajutat acest device pentru a scoate aerul din burtica bebelusei.
16. Suzeta
Am tot citit păreri pro și contra pentru folosirea suzetei.
As fi preferat sa nu o utilizam, dar după niște momente mai grele din noapte, ne-am hotărât sa o folosim.
In cazul nostru bebelina s-a plictisit repede de ea si o folosea pe post de jucarie. Ca și model am achiziționat varianta de la Avent pentru 0 luni.
17. Pompa de san
Inițial nu am cumpărat nicio pompa pentru ca nu știam dacă este necesară sau nu.
Personal am avut nevoie de ea și părerea mea este ca m-a ajutat enorm în declanșarea lactatiei.
Am încercat prima dată pompa manuala de la Avent, dar după o săptămâna mă durea mâna de la atâta pompat, așa ca am luat și varianta electrică.
Sunt foarte mulțumită de ea si se potrivește cu nevoile mele, de aceea o și recomand.
18. Sare de baie
Înlocuiește cu succes tărâțele din băița bebelușului. Doctorul pediatru ne-a indicat sa folosim Topfer pentru că ajuta la calmarea pielii iritate și menține stratul acidic natural protector al pielii copilului.
Cel mai important este ca aceasta contine ingrediente naturale: tărâțe de grâu, zer și uleiuri esențiale.
19. Salteluta gonflabila pentru schimbatul scutecelor
Eu am cumpărat varianta de la IKEA și nu îmi pare deloc rău. Când am nevoie o mut din camera ei în dormitorul nostru foarte ușor și ne protejează de micile accidente.
20. Forfecuța de unghii
Nouă ne-a fost utilă încă din primele zile pentru ca bebelina avea unghiutele mari chiar de la naștere.
21. Camera supraveghere
Fiind părinți pentru prima data, voiam sa stim in permanenta ce se intampla cu copilul nostru. Intradevar, este de ajutor sa o ai, de exemplu poți sa mananci linistit stiind ca bebelusul tău inca doarme. Uneori si in timpul dusului mi se parea ca plange.
Nu pot sa spun sa nu se poate trai fara acest monitor, dar este bine să-l ai, în special pentru liniștea ta.
Sper ca acest articol sa va ajute sa achizitionati cele mai folositoare cadouri și să îi faceti fericiți pe cei dragi.
După cum am spus și la început, ideile de mai sus sunt venite în urma experientei noastre de părinți și ne-au fost de mare ajutor sa le avem.
Pentru a va fi mai usor, toate produsele enumerate au link către pagina de unde pot fi achizitionate.
Din lipsa de timp majoritatea cumparaturilor le facem online și sigur acest lucru se aplica si multora dintre voi. In plus, am încercat sa oferim variante de cadouri pentru toate buzunare .
Mult succes în luarea celor mai bune decizii!
Leave a Reply